VI STYRKER BØRNS SPROG, MENS DE HAR DET SJOVT

TANKE-STREGER og DRAMATEKET laver dialogisk tegnefortælling for børnehavebørn.  Dialogisk tegnefortælling betyder, at vi fortæller og tegner på en gang. Børnene inddrages dialogisk og fortællingen bliver levende  i samspil med børnene. I vores fortællinger er der både underholdning, leg og læring med fokus på sprogstimulering og relationsskabelse.

Du kan få visuel og dialogisk fortælling som enkelt forestilling eller som sprogforløb i din børnehave. Eller du kan booke os som forestilling på f.eks. et bibliotek eller kulturhus. Til hvert forløb eller forestilling hører en lille tegneworkshop for børnene.

Vi fortæller historien om Cirkus Badutski. Børnene deltager aktivt med lyde, krop, rim og remser og de involveres i det, der tegnes imens fortællingen foldes ud. I dialog med børnene undersøger vi ord, nuancer i sproget, begreber, og ordspil. Børnene bliver til en del af fortællingen og er med til at præge den, mens den bliver til. Den levende tegning understøtter børnenes forståelse af det, der bliver fortalt og gør det muligt at få alle involveret i fortællingen.

Udover forestillingen klæder vi det pædagogiske personale på til selv at bruge den dialogiske tegnefortælling som metode og vi har en sprogpakke, som kan understøtte sprogarbejdet efter forestillingen. Derudover inddrages forældrene via fortællekort, som børnene får med hjem efter fortællingen.

Metoden er udviklet i samarbejde med tre børnehaver i København NV i efteråret 2015. Børnehaverne var kendetegnet ved at have mange tosprogede børn. Udviklingsprojektet blev støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling og Integration.

forklaring-2

DER UDBYDES  FORLØB FOR KØBENHAVNS KOMMUNES ÅBENT DAGTILBUD HVER SÆSON

Vi kommer ud i samme børnehave to gange og laver visuel og dialogisk fortælling. Så hvis du er en børnehave i København, så skynd dig at book os nu!

BOOK OS

Vi laver enkelte forestilinger eller og længere forløb, hvor institutionens personale også lærer at bruge den visuelle og dialogiske fortælling som et sprogunderstøttenede redskab.  I kan også booke os til et fyraftensmøde og høre mere om metoden.

Sammen med fortællingen får I en aktivitetsmappe og et sæt dialogiske aktivitetskort, hvor der både er tegne- og fortælleøvelser, I kan lave sammen med børnene. Der er også inspiration til aktiviteter, som hjælper sproget til at folde sig ud.

Ring til Mette på tlf. 60 46 20 19 eller Mille på tlf. 23 81 31 29, hvis du vil høre mere. Du kan også se vores tilbud HER og følge os på Facebook

Du kan også se en længere version af vores film HER. Den er filmet i børnehaven Himmelbuen i Nordvest. Tak til Maja Lykketoft, der har filmet for os.

 

SAGT OM VISUEL OG DIALOGISK FORTÆLLING 

“Børnene fortsætter historien og videreudvikler deres egne historier – både her og derhjemme. Børnene er også blevet inspireret til at tegne, og vi kan se, at der kommer mere fortælling, når de tegner og at tegningen udvikler fortælleevnen.”

“Vi har oplevet, at metoden understøtter forståelsen af ord/ begreber/ fortællingen”.

“En forælder fortalte os, at  lige pludselig fra den ene dag til den anden sidder hendes 4-årige datter og tegner derhjemme. En anden forælder har fortalt, at hendes søn har genfortalt hele historien fra ende til anden som godnathistorie for sin lillesøster.”

Uddrag fra evalueringen af udviklingsprojektet, efterår 2015